PRATONE
SECOND PLACE

DATE: 2006
LOCATION: Paitone (BS)

CIVIC CENTRE CONTEST – SECOND PLACE – PAITONE – BS (Italy)

The main intention of the project for the expansion of the civic centre was to change the general system of open areas. In contrast with the “C”-configuration closed on itself, the project was to remove something (the colonnade part) therefore opening the entire area beyond the parking, directly to the park. Inside the green area, the building expansion develops, as requested for the civic centre containing the bar (moved from its previous location) and the theatre-cinema. The new group of buildings revolves around a public-use area, implying the use of the structure in total interaction with the environment.
We chose to keep a strong separation along Gere Street, with a solid and linear front. The new system part also opens towards the mountains North of the area, and in direct contact with the sport-oriented areas.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInGoogle+

back to competition